Plajele din jurul Lisabonei

Plaja Guincho, la 35km de Lisabona si la 5km de oraselul-statiune litorala Cascais, este una care m-a impresionat. Pentru a ajunge pe plaja, la Oceanul Atlantic, se strabate o lunga punte de lemn peste spatii acoperite cu dune de nisip pe care reusesc sa creasca in smocuri ierburi ciudate. In luna mai, pe nisip cresc niste flori absolut uimitoare si incantatoare, la care mi-a ramas gandul si inima (am pus foto), mirandu-ma de acomodarea lor intr-un sol de acel soi. E-o plaja salbatica pe care apa oceanului o scalda mereu cu valuri puternice, fiind recunoscuta pentru curentii oceanici extremi ce genereaza un paradis acvatic pentru surferii pasionati. Florile de pe plaja din Guincho sunt realmente de neuitat…

Am vazut si alte plaje frumoase in jurul Lisabonei, mai putin salbatice. Pe unele din ele erau instalati pescari. Altele, mai mici, erau cele apartinand statiunilor Cascais si Estoril, pe care se instalau primii turisti din acest an. Bucuria de a vedea Oceanul Atlantic pe plajele portugheze din jurul Lisabonei, inca destul de pustii la inceput de mai, a fost unica.

Această prezentare necesită JavaScript.

3 comentarii (+add yours?)

 1. Dan Ghenea
  mai 16, 2012 @ 20:30:19

  Carcavelos…

  Răspunde

  • anomismi44
   mai 16, 2012 @ 20:41:10

   La Carcavelos nu am fost…

   Răspunde

  • anomismi44
   mai 16, 2012 @ 21:01:42

   Pe tema Carol: merita sa citim(ti) cartea lui Christophe Midan „Carol al II-lea si teroarea istoriei 1930-1940” (Ed.Militara, 2008). O carte scrisa de un istoric francez, in baza tezei sale de doctorat din perioada 1998-2005 sub indrumarea Prof. Bernard Michel de la Univ. Paris-I Sorbonne. Aici gasim sursa cea mai obiectiva de informare.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: