Despre moarte – Parintele Justin Parvu

DSC09024

Nu moartea e groaznica, groaznic e faptul cand din ea nu intelege nimic cel care ramane in viata, cand ea nu serveste unei cauze. Moartea pentru o cauza, asa cum s-au jertfit atatia oameni in inchisorile comuniste, n-a fost zadarnica. Daca noi ii cinstim azi, daca le aprindem o lumanare si le pretuim gesturile si sacrificiul, inseamna ca n-au murit degeaba. Poporul intelege ceva din martirajul lor si ia aminte.

Moartea are si un sens duhovnicesc, adica sa murim pacatului, pentru ca Hristos prin moartea Sa ne-a daruit noua viata si invierea.

Pe omul pregatit nu-l sperie nici moartea, nu-l surprinde nici judecata cu traista goala.

Moartea nu anuleaza si nici macar nu simplifica lucrurile si faptele, vorbele sau gandurile noastre de aici de pe pamant, ci le complica, implicandu-le in vesnicie.

Extrase din cartea Gratiei Lungu Constantineanu, „Parintele Justin Parvu. Viata si invataturile unui marturisitor„, Ed. Haritina, Iasi, 2008

2 comentarii (+add yours?)

  1. Trackback: Parintele Justin Parvu – Sufletul cel mare al neamului nostru | albastru de...
  2. Trackback: PARINTELE IUSTIN DESPRE MOARTE, JERTFA, PARINTI, TINERETE: "Vreti sa aveti oameni de incredere? Intai, NOI sa ne schimbam!" "Nu moartea e groaznica, groaznic e cand din ea nu intelege nimic cel care ramane in viata" (VIDEO) - Război

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: