Ultima zi de festival la Sibiu

La Sibiu se incheie azi festivalul international de teatru. Strazile centrale au fost arhipline de trupe stradale si de privitori. O atmosfera cu adevarat vie, vibranta, incinsa de bucurie! Inserez mai jos fotografii cu:

– ARUNCĂTORII DE STEAGURI DIN RIONI DI CORI (grup infiintat in 1966; membrii grupului au dezvoltat diverse tipuri de spectacole, aruncătorii de steaguri sunt acompaniaţi de trompetişti şi toboşari care interpretează o muzică originală ce accentuează mişcările protagoniştilor show-ului):

– CIMPOIERII SCOȚIENI READING (trupa a fost înfiinţată în 1957 de fostul cimpoier – Queen’s Own Cameron Highlanders. Din acest motiv poartă stofa scoţiană în carouri, specifică Cameron of Erracht. Repertoriul lor cuprinde muzică scoţiană, slow airs, marşuri, muzică tradiţională strathspey- inclusiv pentru procesiuni, defilări, spectacole statice sau solo):

– RITMURI DIN CARAIBE – cu Caribbean Group ETHNICK ’97 (înfiinţat în anul 2001 de un grup de prieteni, după experienţa unui spectacol de teatru care comemora abolirea sclaviei. La începuturi, a fost doar o trupă de carnaval, care s-a dezvoltat mai apoi, puţin câte puţin. Succesul de mai târziu s-a datorat, în mare măsură, spiritului “ethnick”, camaraderiei şi puternicelor legături de familie dintre membrii de toate vârstele. Grupul a ajuns să inoveze constant, atât în repertoriul muzical cât şi în privinţa costumelor, care au evoluat de-a lungul anilor. Unic în genul său, Caribbean Group îmbină ritmurile contemporane şi cele tradiţionale, muzica latină şi cea caraibiană, introducând în spectacolele sale elemente coregrafice inspirate din dansurile vechi ale strămoşilor lor. Majoritatea membrilor ştiu să cânte la tobe, trompete şi instrumente tradiţionale):

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: