Altii despre noi: „Carpathia salbatica” – epsiodul II

Am remarcat revenirea (anuntata oficial) a Printului Charles al Marii Britanii la Bucuresti, zilele trecute. Indrageste Romania, dar a gasit si alte lucruri interesante si atractive aici. Si nu numai printul, ci si jurnalistul si realizatorul filmului documentar britanic „Wild Carpathia„, Charley Ottley – cel care a stiut sa ne arate cel mai bine si mai frumos cine suntem si cine nu stiam noi ca suntem… Filmul despre Transilvania noastra este unul admirabil, si seria continua, dovada impactul avut pe plan mondial. Cu ceva timp in urma notam pe blog (link aici) povestea unei legaturi: Marea Britanie, Printul Charles, filmul lui Ottley si Romania noastra.

wild carp

Intre timp, povestea despre romani si Romania continua, in varianta britanica: maine se va viziona in premiera la Londra, de Ziua Mondială a Mediului,  filmul “Wild Carpathia 2″, realizat de Travel Channel și European Nature Trust. Evenimentul are loc la sediul Academiei Britanice pentru Artele Filmului și Televiziunii (BAFTA), în Piccadily, Londra. Premiera va fi însoțită de o expoziție a renumitului artist fotograf Max Milligan și de un concert de muzică al solistului popular roman Grigore Leșe. Compania Scripps Networks Interactive (care deţine Travel Channel), a anunţat pe 19 aprilie 2013, că miniseria „Wild Carpathia” va continua cu două episoade noi. Primul episod al miniseriei „Wild Carpathia” – ce a inclus si un interviu în care prinţul Charles promova Transilvania – a fost lansat în octombrie 2011 (link aici pentru vizionare). Maine este premiera restransa, la Londra (unde participa si Principesa Margareta si Principele Radu ai Romaniei), a episodului al doilea: „Wild Carpathia – From the Mountains To The Sea”. Acest al doilea episod este o călătorie de la Porţile de Fier până în Delta Dunării, care  include prezentarea Parcului Naţional Cozia, Parcului Natural Bucegi, Sighişoarei şi a catorva localităţi din Delta Dunării. In film sunt incluse  interviuri cu două personalităţi care vorbesc despre frumuseţile României: Principesa Margareta şi sportivul Ivan Patzaichin. Premiera  la nivel internaţional a episodului ce se va viziona maine la Academia Britanica de Arta si Film va avea loc pe Travel Channel abia în luna septembrie 2013, iar episodul al treilea va putea fi vizionat pe acelasi canal în noiembrie 2013.

Altii spun si arata despre noi, ceea ce noi ar trebui sa stim, si nu stim… Dar…vom afla!

Suntem foarte recunoscători Guvernului român pentru că a făcut posibil acest proiect. Ne va da şansa de a arăta de ce România este o bijuterie în coroana Europei, care trebuie să strălucească datorită frumuseţii sale uimitoare„,  Charlie Ottley, prezentatorul miniseriei „Wild Carpathia„.

In link  se pot vizualiza impresii, fotografii si un filmulet de la premiera filmului ce a avut loc la Londra,  notate de Principele Principele Radu al Romaniei pe blogul sau.

4 comentarii (+add yours?)

  1. Trackback: albastru de … portret | albastru de...
  2. Trackback: baba – cloanta (fragment) | albastru de...
  3. Trackback: Altii despre noi: Carpathia salbatica (II) | anomismia
  4. Trackback: albastru de… portret | "albastru de..."

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: