Duminica Sfintei Maria Egipteanca

DSC06368

Cand i-am aflat „povestea”, am aflat cea mai tulburatoare poveste despre viata vreunei femei… In mintea mea omeneasca, viata Cuvioasei Maria Egipteanca nu se putea cuprinde, nu incapea in intelegere. Noi, simpli oameni, cu mare greutate vom reusi vreodata   macar sa ne inchipuim ce poate face iubirea de Dumnezeu dintr-un om ratacit, ratacitor.

Maine este duminica in care o pomenim pe Maria Egipteanca, femeia care-si cauta in tinerete sufletul in iadul vietii pe care o traia. Femeia care a inteles intr-o clipa si a intors intr-o clipa de revelatie dumnezeiasca, iadul interior catre Cer.  Femeia in care Cel Rau l-a intalnit direct pe Dumnezeu si-n care pare ca s-a aratat unul dintre cele mai mari miracole intamplate vreunui om, prin indelunga lupta, indelunga rabdare si indelunga credinta si iubire care au transformat-o in Sfanta prin sederea ei in pustie 47 de ani…

Povestea Sfintei Maria Egipteanca (se poate citi aici) ne ofera  una dintre cele mai adanci intelegeri despre forta iubirii.

Fotografia reprezentarii picturale de mai sus, a Sfintei Maria Egipteanca, a fost facuta la Biserica Sf. Treime din com. Rasinari – jud. Sibiu.

Un comentariu (+add yours?)

  1. Trackback: Sfanta Maria Egipteanca – schita dupa o fresca de la Biserica Arbore | albastru de...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: