Inmultirea painilor…

Daca suntem rataciti, daca suntem ratacitori, nu inseamna ca nu trebuie sa speram, sa avem credinta. Sunt multime de minuni atat in Evanghelii, cat si in jurul nostru, in viata cotidiana. Eu cred ca mai intai pur si simplu la un moment dat ni se-ntampla ceva in viata, ce nu speram… apoi incepem sa credem ca ele – minunile, miracolele – exista, cu din ce in ce mai multa tarie, iar apoi le vedem tot mai des in jur, ori ni se-ntampla tot mai des si tot mai mari. Este extraordinar sa ajungi pana acolo incat sa n-ai dubii, sa nu te indoiesti. Sa simti pur si simplu forta unor „intamplari” ce sunt date de Sus, de puterea divina care guverneaza lumea. Sunt martora si subiectul atator „intamplari” de dincolo de firea obisnuita a lucrurilor, incat cred cu mare tarie intr-o lume ce poate fi si aici mult mai apropiata de cea despre care doar citim si doar visam…

Azi am audiat la biserica, in a 8-a duminica dupa Rusalii, una dintre cele mai impresionante evanghelii, prin mesajul ei, Evanghelia despre „Inmultirea Painilor”. Nu cred ca este necesar niciun comentariu. As dori celor care o (re)citesc aici, sa le mearga direct in inima, si sa lucreze acolo:

În vremea aceea Iisus a văzut mulţimea de oameni şi I S-a făcut milă de ei şi a vindecat pe bolnavii lor. Iar când s-a făcut seară, ucenicii au venit la El şi I-au zis: Locul este pustiu şi vremea, iată, a trecut; deci, dă drumul mulţimilor ca să se ducă în sate să-şi cumpere mâncare. Iisus însă le-a răspuns: N-au trebuinţă să se ducă; daţi-le voi să mănânce. Iar ei I-au zis: Nu avem aici decât cinci pâini şi doi peşti. Şi El a zis: Aduceţi-Mi-le aici. Şi poruncind să se aşeze mulţimile pe iarbă şi luând cele cinci pâini şi cei doi peşti şi privind la cer, a binecuvântat şi, frângând, a dat ucenicilor pâinile, iar ucenicii, mulţimilor. Şi au mâncat toţi şi s-au săturat şi au strâns rămăşiţele de fărâmituri, douăsprezece coşuri pline. Iar cei ce mâncaseră erau ca la cinci mii de bărbaţi, afară de femei şi de copii. Şi îndată Iisus a silit pe ucenici să intre în corabie şi să treacă înaintea Lui pe ţărmul celălalt, până ce El va da drumul mulţimilor.”(Matei 14, 14-22)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: