Anul 2012 – anul Sibiului baroc

Dupa ce a fost capitala culturala europeana in 2007, Sibiul va fi promovat drept unul dintre cele mai atractive orase in stil baroc, in anul 2012.

Cea de-a patra ediție a calendarului Mitichi, intitulat „Baroque, baROCK” s-a lansat la sfarsitul lui decembrie 2011 la Sibiu. Cadrele calendarului și filmul de making-of, realizat de Sebastian Marcovici și Bogdan Tătăroiu, s-au realizat in diverse locatii baroc din Sibiu. Shootingurile au avut loc la Casa cu Cariatide, lângă statuia Sfântului Nepomuk, la Biserica Romano Catolică, în Biblioteca Astra – Sibiu, dar şi la reședința de vară a Baronului Brukenthal de la Avrig sau la Biserica Armenească din Dumbrăveni (ambele in jud. Sibiu).

Primul eveniment inclus pe agenda culturala Sibiul Baroc a fost precedat de o  proiectie 3D pe fatada Salii Thalia, in seara zilei de 31 decembrie. Tema proiectiei 3D a fost tocmai anul cultural 2012 de la Sibiu, unul care isi propune sa promoveze latura baroca a Sibiului:

Pe agenda evenimentelor culturale ale Sibiu Baroc Update  sunt inscrise 94 de evenimente, care se vor derula in perioada februarie-decembrie 2012. Costurile proiectului sunt de aprox. 1 milion lei iar 3/4 din suma provin din fonduri nerambursabile. Responsabila proiectului este dna Stela Matioc. Una dintre locatiile cele mai importante in care se vor desfasura evenimentele este Muzeul Brukenthal, deschis publicului in anul 1817, fiind primul muzeu din Romania si din centrul Europei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: